Birtokvédelem, birtokvita rendezés

Napjainkban igen gyakori, hogy cégek, társaságok, magánszemélyek, egyaránt birtokvitába keverednek a tulajdonukban álló ingatlanokkal kapcsolatosan.

Cégünk ebben is tud segíteni! Megoldásokat nyújtunk ügyfeleink részére az esetleges birtokvédelmi viták peren kívüli rendezésére, természetesen a törvény adta keretek teljes körű betartásával! Megóvjuk Megbízónk jogos tulajdonában álló birtokát, hogy azt ne fenyegesse veszély, illetve végig kísérjük a folyamatokat mindaddig, ameddig a birtokvédelmi vita fennáll. A birtokvédelmi megbízásaink során teljes egészében körbejárjuk az ügyet, amennyiben szükséges, jogi elemzéseket is elvégzünk, így minden helyzetben tudunk megoldást nyújtani Megbízónk problémájára.
A polgári jog szabályai szerint a tulajdonost akkor illeti meg a birtokvédelem, ha birtokától jogalap nélkül megfosztják vagy felhatalmazás nélkül háborgatják. Fontos, hogy a tulajdonost mindenkivel szemben megilleti a birtokvédelem, melynek érvényesítéséért jegyzőhöz vagy bírósághoz tud fordulni.

A tulajdonos akár egy éven belül is kérheti a jegyzőtől az eredeti birtokállapot visszaállítását vagy a zavaró tényezők megszüntetését. A birtokvédelmi eljárást egy írásbeli kérelemmel tudja elindítani a jegyző felé. Bírósági eljárás során a bíró a birtokláshoz való jogosultság alapján dönt, először kivizsgáltatja a körülményeket, és aki jogsértő az ügyben, őt a bíróság kötelezheti az eredeti állapot visszaállítására vagy a birtoksértő magatartás megszüntetésére.

A birtokvita rendezés igen nagy és komoly procedúrát jelent…  Ha Ön szeretné egyszerűen, gyorsan, peren kívül megoldani a problémát, vegye fel velünk a kapcsolatot, szakembereink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

Kapcsolat

Ha nem tudod mi lenne a következő lépésed, keress minket bizalommal:

Gaál Roland a vagyonvédelem szakértő

Gaál Roland László

Cégvezető tulajdonos,
Személyi és Vagyonvédelmi Szakértő

+36 30 866 4428
info@gladiatorsecurity.hu

Sümegi Sándor az őrzés szakértő

Sümegi Sándor

Ügyvezető igazgató,
Személyi és Vagyonvédelmi Vezető Szakértő

+36 70 409 8793
info@gladiatorsecurity.hu


  G.S. Gladiator Security Kft.
  Székhely: 8600 Siófok, Vak B. utca 32.
  Adószám: 26619945-2-14

  +36 30 866 4428
  info@gladiatorsecurity.hu
  Facebook
  YouTube

  Tisztességes Vállalkozás Tanúsítvány